Gondolkodtál már rajta? Vágj bele!

Az ember, ha vállalkozása van sosem lehet nyugodt. Nincs egy szabad perce sem, mindig ideges és valamiért mindig szorong, nap, mint nap meg kell küzdenie olyan hirtelen fellépő problémákkal, amik hatalmas veszélyt jelentenek a vállalkozás működésére és fejlődésére, gondolja az ember. Én erre most rá szeretnék cáfolni, méghozzá a saját példámmal! Én is ilyen voltam ugyanis. Nyilván minden kezdet nehéz, és az ember nem is gondolkodik ezen akkor, amikor még kezdi a tevékenységet. A vállalat kialakításakor rengeteg a feladat, a probléma, azt sem tudja az ember hirtelen hova kapkodjon. Én is így voltam, de aztán gyorsan rájöttem, hogy így hosszú távon nem fogom tudni hatékonyan működtetni a vállalatom, gyorsan valami megoldás után kellett néznem. Beszélgetni kezdtem az egyik ismerősömmel, panaszkodtam neki, és elmondtam, nem tudom mi lenne a megoldás, majd ő csak egy szót mondott, munkamegosztás. Ekkor én is az eszemhez kaptam. Hát persze, hiszen miért is kellene mindent nekem csinálni?

Ekkor számtalan jó szolgáltató ötletet kaptam tanácsul, akik közül néhánnyal meg is kezdődött a közös munka, és bizony azóta is töretlen a kapcsolat, de néhány területre inkább úgy gondoltam, saját alkalmazottakat szeretnék felvenni.

Ekkor kerültem kapcsolatba először a kogwheel csapatával, hiszen a kiválasztásban felbecsülhetetlen segítséget tudtak nyújtani számomra. Ekkor be is bizonyosodott, amit már régebben is tudtam, hogy bizony a hr terület nem egy könnyen kezelhető feladatokat tartogató feladatcsoport, és hosszú távon lesz szükségem segítségre. Hála a jó égnek, ez a kis csapat minden ilyenben a segítségemre van azóta is.

Ma már nem is gondolkodom azon, hogy például a coaching szolgáltatásukat igénybe vegyem-e vállalati szinten, hiszen rengeteg előnyét érzem nap, mint nap a működés során, és ez hála a jó égnek számokban is mérhető, hiszen a vállalat fejlődését nagymértékben elősegítette már az első csoportos foglalkozás is. Ne csak gondolkodj abban, hogy segítségre van szükséged, vágj bele és keress külső partnereket vagy szakképzett, megbízható alkalmazottakat, hogy többé ne legyen szenvedés egyetlen nap sem.