A gyerekem új kedvence

Az ember ismeri az érzést, amikor gyerek születik. Megváltozik az egész élet. Már sosem lesz ugyanaz sem az életritmus, sem az élethez való hozzáállás, mint volt, és ez azt gondolom, teljesen rendben is van így. Vannak ennek az időszaknak nagyon szép és gyönyörű részei, és vannak nehéz, keservesnek mondható órák is, amikor mondjuk sír a gyerek és nem tudjuk mi baja, vagy amikor beteg, netán amikor hisztizik, és tudjuk, hogy nem engedhetünk neki, kvázi csatát vívunk a saját gyerekünkkel. De azért általánosságban elmondható, hogy a legtöbb szülő esetében élete végéig jellemző, hogy sokkal több a szép időszak, és ezek meg is szépítik a nehezebb órákat.

Mi történik azonban akkor, ha a gyerek elkezd nőni? Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond, szokták volt mondani, és ez teljesen igaz is. Én inkább azonban úgy fogalmaznék, hogy ahogy változik a gyerek, úgy változik a feladat is vele szemben. Nagyon oda kell figyelni a mai fiatalokra, mert hihetetlen lehetőség van számukra arra, hogy hülyeséget csináljanak, sokkal nagyobb, mint nekünk valaha volt vagy lesz.

Mi megpróbáljuk az ösztönzés, motiváció, lelkesítés keretén belül rávenni a saját gyerekünket, hogy a szokásos kamasz dolgok ne nagyon ütközzenek ki nálunk. Legutóbb például az apple watch órájához kapott egy új szíjat, de számtalan ilyen apró dologgal fel lehet kelteni az érdeklődését, és kitartóvá lehet tenni, hogy jól és szépen viselkedjen, ne keveredjen rossz társaságba, megcsinálja a feladatait és tisztelettudó tudjon maradni. Az tény, hogy az új kedvence a https://applewatchshop.hu/ oldal, ahonnan szerintem többet rendeltünk már, mint én valaha internetről magamnak, de hát ha ez működik, akkor nincs mese, ezzel kell átvészelni ezt a korszakot, és hála a jó égnek, ebben mindketten egyetértünk a férjemmel.